• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
Dimarts, 07 Agost 2012 11:34

Illa de Ré, "la blanche", illa d'Oléron i la Rochelle Destacats

Valorar aquest article
(0 vots)

re

Aquest estiu 2011 fem un viatge força tranquil visitant amb molta calma la Charente Maritime. A la costa atlàntica francesa, just enfront de La Rochelle i a uns 3 quilòmetres de la costa, trobem una illa llarga i estreta, l'illa de Ré.

Unida al continent per un pont, es diu que té un promig de 200 dies de sol l’any, més o menys com la Costa Blava. És totalment plana i en els seus 70 km de costa, s’alternen les dunes, els boscos de pi atlàntic i immenses platges de sorra blanca. Els seus pobles, tots molt iguals, amb casetes blanques construïdes al voltant de l’església o el port i molt de silenci.

Aquesta és la història d’aquell viatge, on també varem visitar La Rochelle, l’île d’Oléron, le Marais
Poitevin i el Puy du Fou...

Dimecres, 3   d'agost de 2011 (Casa- Ax les Thermes) 225 kms

Sortim a les 13 h, dinem a Vic i arribem a l'àrea d'AC d'Ax les Thermes cap a les 20 h, hora de sopar. Fem un mahjong i anem a dormir acompanyats de molts cargols.

Dijous, 4 d'agost de 2011 (Ax les Thermes – Casteljaloux) 298 kms

Desprès de comprar dos pans de la Transhumance i croissants a la boulangerie que ja coneixem, esmorzem i continuem camí. Dinem a l'àrea de Gimont al costat del llac, en un entorn magnífic. Continuem camí i veiem en arribar a Casteljaloux que hi ha un àrea per AC al costat del llac Clarens. Pel preu de 10 euros, inclou electricitat i dutxes. Ens quedem i acabem de passar la tarda banyant-nos al llac. Instal•lem la taula fora del cargol i sopem, després d'unes partides de mahjong, anem a dormir.

Divendres, 5 d'agost de 2011 (Casteljaloux – Le Château d'Oléron) 258 kms

Plou. Esmorzem a fora i sortim cap a les 10 h. Anem fent quilòmetres i travessem el pont que uneix el continent amb l'illa d'Oléron, segona illa de França per superfície. Arribem a l'àrea per AC de Le Château d'Oléron, al final de la Plage du Château,  a l'est de l'illa, i ens instal•lem, inclou dutxes i electricitat per 8,5 euros /24 hores. Després de dinar anem a visitar la Citadelle i el port i passegem pels carrers de la població. Quan sortim a passejar la marea és baixa, grups de persones recullen petxines. Des de la Citadelle anem veient com puja la marea amb força rapidesa.

Ens dutxem i després de sopar anem de nou fins el port perquè els pendres al vespre fan mercat nocturn. Tornem al cargol i, molt cansats, anem a dormir.

Dissabte, 6 d'agost de 2011 (Le Château d'Oléron – Saint-Denis d'Oléron) 25 kms

Es torna a despertar el dia plovent. Ens quedem fins després de dinar i passem l'estona jugant al Monopoly. Ens desplacem fins Saint-Denis d'Oléron, i ens instal•lem a la seva àrea per 8 euros tot inclòs, amb possibilitat de fer rentadora. No ens podem endollar a l'electricitat perquè hi han pocs endolls i moltes autocaravanes. Anem a fer un passeig pel poble i arribem al port. En aquesta població, segurament per les dates en que ens trobem, hi ha molt trànsit de cotxes, i les voreres són estretíssimes. Comprem una taula per tallar pa i que també serveix com a estalvi de taula i enviem una postal als avis a Alacant.

Tornem al cargol, ens dutxem i sopem. Fem encara alguna partida al mahjong abans d'anar a dormir.
 
Diumenge, 7 d'agost de 2011 (Saint-Denis d'Oléron) 0 kms

El temps ha millorat. Anem en bici fins el far de Chassiron a la punta de l'illa, uns 8 quilòmetres anar i tornar. Dins el far es troba un museu que no visitem. Tornem al cargol a dinar.

Per la tarda anem caminant fins el poble per preguntar per les excursions marítimes al Fort Boyard, una illa-fortalesa ubicada entre l'illa d'Aix i la d'Oleron, construïda la primera meitat del segle XIX, però els vaixells només fan la volta per fora el fort, no s'hi pot pujar. També hi han excursions combinades a l'illa d'Aix, només accessible per mar. Les properes són previstes pel dimarts 9 perquè demà dilluns hi ha previsió de temporal i no sortiran els vaixells. Decidim no esperar-nos. Fem un passeig pel port i les platges on la marea està baixant. Tornem al cargol, berenem i fem unes partides al mahjong per acabar de passar la tarda. Ens dutxem i sopem, s'ha posat a ploure i fa molt vent.

Dilluns, 8 d'agost de 2011 (Saint-Denis d'Oléron – La Rochelle) 92 kms

Ens llevem cap a les 8 h, el cel no està gaire tapat avui. Deixem l'àrea i parem a comprar queviures al primer E-Leclerc que trobem. Mai havia vist tanta gent en un supermercat un dilluns al matí. Molt a poc a poc anem deixant l'illa, hi han moltes retencions al passar cada població.

Arribem a La Rochelle, ciutat que havíem pensat en visitar en moltes ocasions. Aparquem al pàrquing per autocaravanes  autoritzat al juliol i agost de l'avenue des Minimes, a uns 2 quilòmetres del Port Vell. Està bastant ple però trobem alguns forats. L'animada ciutat de La Rochelle, al bell mig de la costa atlàntica francesa, té com a centre d'atenció el seu pintoresc i antic port, ple de cafès i restaurants, grandiosament il•luminat per tot el sol de l'Atlàntic durant el dia, va ser un dels ports marítims més importants dels segles XIV a XVII.

Després de dinar ens dirigim al Vieux Port, la marea és baixa i moltes embarcacions entren i surten del port per fer excursions a l'illa d'Aix, el Fort Boyard o pel mateix port de La Rochelle. Veiem l'esplèndida panoràmica de les torres que hi són a la entrada del port i el bullici de gent passejant amunt i avall. Ens apropem a la Plage de la Concurrence. Quan tornem al cargol, el pàrquing és ple.

Dimarts, 9 d'agost de 2011 (La Rochelle) 0 kms

Ens llevem cap a les 8 h, després d'esmorzar i passejar en Souppes, anem a fer la visita de les tres torres. L'entrada conjunta costa 8 euros i per als nens fins a 18 anys és gratuït. Comencem per la Tour Saint Nicolas, del segle XIV, torre defensiva i després presó de l'estat, orientada al mar, simbolitza el poder i la riquesa de La Rochelle. Té una alçada de 42 metres, la seva arquitectura s'articula al voltant d'un laberint d'escales i corredors oberts en els seus murs. Visitem la Tour de la Chaîne, en la que es troba el sistema de tensió de la cadena que durant la nit bloquejava el port. Va ser construïda entre 1382 i 1390. La torre de Sant Nicolau i la torre de la cadena, formen una majestuosa entrada al port vell que, durant deu segles va servir de tancament defensiu del front marítim de la ciutat, i simbolitzen una ciutat amb sòlids privilegis i comerç marítim. Per últim visitem la Tour de la Lanterne, de 1445 i 70 m d'alçada, amb una agulla gòtica octogonal, la torre va servir de far i de presó. Durant la època en que era una presó, corsaris britànics, holandesos, espanyols i presoners militars van fer uns 600 grafitis que es poden veure avui dia. La torre de la llanterna, és l'últim far medieval de la costa atlàntica.

Dinem al cargol, fem alguns jocs en família i anem a un McDonald's que tenim a prop a berenar i aprofitar el seu wifi. En sortir comprem algunes coses en un Carrefour Market i anem a sopar i dormir.
 
Dimecres, 10 d'agost de 2011 (La Rochelle – Saint-Martin-de-Ré) 36 kms

Ens llevem i deixem el pàrquing de La Rochelle per dirigir-nos bastant d'hora cap a l'illa de Ré. Passem el pont (peatge d'anada i tornada 16,50 euros) i arribem a Saint-Martin-de-Ré. El càmping municipal està complet però al costat tenim l'aire des camping-cars amb 17 places, que en té alguna de lliure. El preu són 10 euros/24 h. Ens instal•lem.

El port pesquer de Saint-Martin-de-Ré, a uns 12 kms del peatge, és la principal població de l'illa de
Ré, una illa plana, amb aigües poc profundes i sol assegurat.

En aquesta illa tothom es mou en bicicleta. Pel matí anem a passejar per la ciutadella, una presó durant més de dos segles, i el seu bonic port. Anem a l'E-Leclerc que hi ha a l'entrada de la població per comprar algunes coses. Després de dinar agafem les bicis (la Xènia i l'Aina en patins de línia) i ens dirigim cap a la Pointe du Grouin, excursió que ens ocupa tota la tarda. En tornar, sopem al cargol i passegem pel port atapeït de gent.

Dijous, 11 d'agost de 2011 (Saint-Martin-de-Ré) 0 kms

Pel matí passegem pel poble, la seva ciutadella i mullem els peus a la platja. Després de dinar, a la tarda, tornem a agafar bicis i patins i anem cap a la població de La Flotte, també molt animada i amb un bonic port. El Nicolau i en Pol continuen pedalant fins Rivedoux-Plage i passen pel pont que uneix l'illa amb el continent. Nosaltres esperem a La Flotte.
Sopem a l'àrea i després tornem a passejar pel port de Saint-Martin fins que ens anem a dormir.

Divendres, 12 d'agost de 2011 (Saint-Martin-de-Ré – Saint-Clément-des-Baleines) 21 kms

Ens dirigim cap a la punta de l'illa a Saint-Clément des-Baleines i arribem a l'àrea per AC al costat del càmping. L'entrada a l'àrea únicament es pot fer amb targeta de crèdit (10 euros/1 nit, 17 euros/2 nits). Escollim la segona opció però la nostra targeta no funciona!!!!! Casualment una senyora de l'organització està per allà i s'ofereix a pagar-ho ella amb la seva targeta a canvi dels diners en efectiu. L'àrea està bastant plena però encara hi han alguns llocs. Ens instal•lem amb electricitat i agafem bicis i patins i anem a veure el Phare des Baleines que es troba a uns 3,5 kms de pistes asfaltades. Tota l'illa de Ré té una infraestructura genial de carrils asfaltats per bicicletes, amb un trànsit que mai havíem vist abans. Arribem al far, pels voltants ple de botigues de records. Veiem la platja amb la marea baixa i passegem per les passarel•les de pedra que queden cobertes per l'aigua quan la marea puja. Recollim petxines.

Tornem al cargol a dinar. Per la tarda ens desplacem sobre rodes fins a Ars-en-Ré on també hi ha un port boniquet. En tornar, ens recollim al cargol per sopar i dormir. L'àrea s'ha quedat mig buida, però  hem  pogut  observar  que  han  vingut  algunes AC  i  no  han  pogut  entrar,  segurament  per problemes amb la targeta.

Dissabte, 13 d'agost de 2011 (Saint-Clément-des-Baleines) 0 kms

Al matí anem a veure la població de Les Portes-en-Ré passant a través de les salines per uns camins asfaltats majoritàriament, fent un recorregut realment molt agradable. Arribem a Les Portes, on hi ha un mercat molt animat.

Després de dinar al cargol, tornem de nou al Phare des Baleines per veure-ho amb la marea alta. Recollim més petxines.
 
Diumenge, 14 d'agost de 2011 (Saint-Clément-des-Baleines – La Couarde-Sur-Mer) 26 kms

Aquesta nit ha plogut bastant. Deixem l'àrea i anem al Carrefour Market que vàrem trobar ahir a
Les Portes-en-Ré per comprar provisions.

Parem a dinar al costat del mar entre les poblacions de Ars-en-Ré i La Couarde-Sur-Mer, al costat de la Forêt domanaile du Bois Henri IV. Plou molt fort. Anem a fer un llarg passeig per la platja i acabem de passar la tarda al cargol. Dormim aquí.

Dilluns, 15 d'agost de 2011 (La Couarde-Sur-Mer – Puy du Fou) 139 kms

Ens llevem amb calma i decidim anar a passar 2 o 3 dies al parc Puy du Fou. Deixem l'Île de Ré i parem a dinar a la població de Marens, al costat del canal. Continuem camí i arribem per la tarda al pàrquing del Puy du Fou. Hi han bastantes autocaravanes. Ens col•loquem en un lloc tranquil a uns
10 minuts caminant de l'entrada del parc. També hi ha una navette que va fent viatges des del pàrquing fins l'entrada. Ens apropem a les taquilles però són tancades. Trobem el programa dels espectacles d'avui, encara que cada dia el canvien. Obren a les 9,15 h i decidim entrar-hi dos dies per veure-ho tot millor, però això serà demà i demà passat. Tornem al cargol a sopar i dormir. Fa fresca.

Dimarts, 16 d'agost de 2011 (Puy du Fou) 0 kms

Comprem les entrades per dos dies. Tots els espectacles són a l'aire lliure, a excepció d'un. Fa molta calor i un sol esplèndid. Passem el dia d'espectacle en espectacle, sortint al migdia per dinar al cargol. Després de sopar anem a veure l'espectacle nocturn Les Orgues de Feu.

Dimecres, 17 d'agost de 2011 (Puy du Fou) 0 kms

Durant tot el matí acabem de veure els espectacles que no vàrem tenir temps ahir. La Xènia es compra un collaret d'un cor amb el seu nom gravat. Dinem al cargol. Per la tarda repetim els espectacles que més ens havien agradat. Avui ha anat plovent i això ha fet que hi hagués menys gent. Encara que plogui tot el parc funciona amb normalitat.

Dijous, 18 d'agost de 2011 (Puy du Fou – Coulon) 102 kms

Emprenem camí de baixada. Dinem a l'àrea de Pouzaugues i arribem per la tarda a Coulon, en ple Marais Poitevin. Conegut com la Venise Verte pels seus verds canals, és un meravellós aiguamoll on els principals mitjans de transport són les canoes i els vaixells. A l'àrea d'Autremont per camping- cars estem a la vora dels canals, amb wc i wifi (ens donen el password a l'oficina de turisme). Sopem amb la taula fora sobre la gespa.

Divendres, 19 d'agost de 2011 (Coulon – Mortagne sur Gironde) 111 kms

Aquest matí lloguem una barca per passejar-nos pels canals. El lloguer dura una hora i mitja i costa
18 euros. Ens donen un recorregut assenyalat per anar seguint durant els 90 minuts però finalment acabem fent el que està marcat per 60 minuts, degut a la nostra poca pràctica amb el tema.
Llisquem per unes aigües molt tranquil•les d'un color verd intens en un paisatge idíl•lic. Dinem i continuem camí. Parem a dormir a Mortagne sur Gironde.

A partir d’aquí, anem tornant per acabar de passar les vacances amb uns dies de descans.

Finale
 
Coordenades GPS llocs de pernocta

   Ax les Thermes N 42º42'53'' E 01º29'50''
   Casteljaloux N 44º17'28'' E 00º04'20''
   Le Château d'Oléron N 45º53'44'' W 01º12'11''
   Saint-Denis d'Oléron N 46º01'38'' W 01º23'01''
   La Rochelle N 46º08'35'' W 01º09'41''
   Saint-Martin-de-Ré N 46º11'57'' W 01º21'56''
   Saint-Clément-des-Baleines N 46º13'28'' W 01º32'48''
   La Couarde-sur-mer N 46º12'13'' W 01º28'13''
   Puy du Fou N 46º53'35'' W 00º55'21''
   Coulon N 46º19'17'' W 00º35'20''
   Mortagne sur Gironde N 45º28'33'' W 00º47'36''

Més imatges a la galeria sobre aquest viatge: No

Llegir 7946 vegades
Inicieu sessió per enviar comentaris

Cercador

Alguns viatges

 • La Rioja +

  Destí: La Rioja Mitjà de transport: Autocaravana Més imatges a la galeria sobre aquest viatge: No Per descarregar l'arxiu pdf cal clicar AQUÍ Llegir més
 • Ruta per Alemanya +

  ...Un país amb infinitat de palaus, esglésies, llacs, muntanyes, art i arquitectura, glorioses poblacions medievals que contrasten amb Berlín, una de les ciutats més avantguardistes d'Europa. Un país que ha Llegir més
 • Anglaterra de costa a costa +

  Un viatge per Anglaterra, de costa a costa i de Nord a Sud, començant per Dover, cap a la costa est, i pujant fins arribar al Mur d'Adrià, per baixar Llegir més
 • Eslovènia, país petit de color verd +

  Després de caminar uns 200 metres per camins exteriors, arribem a l’entrada de la cova que és un forat artificial. El recorregut és a peu. Arribem a la sala del Llegir més
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25

El butlletí