• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
Benvingut, Convidat/da
Nom d'usuari: Contrasenya: Recordar contrasenya
 • Pàgina:
 • 1
 • 2

TEMA: Alemanya descartada per emissió de gasos de l'autocaravana.

Alemanya descartada per emissió de gasos de l'autocaravana. fa 1 any 3 setmanes #49518

Bon dia,

Us explico això per si algú preveu viatjar a Alemanya.

Seré breu: aquest estiu pensàvem visitar el nord d'Alemanya amb el plat fort d'una estada de 4-5 dies a Berlín. Afegir el fet que a Alemanya és obligat identificar el vehicle amb una enganxina al parabrisa, segons les emissions de gasos atorgades al teu vehicle, en aquest cas la nostra autocaravana.

A Catalunya una empresa de matriu alemanya - la TÜV - et permet fer aquest tràmit d'aconseguir l'enganxina. Tramesa la documentació pertinent la resposta que rebo és que al tractar-se d'un dièsel anterior al 2006 l'enganxina és la groga que impossibilita entrar en qualsevol ciutat alemanya, de fet - em diuen- ja no s'expedeix perquè no serveix per res.

Doncs això. Ja ho sabeu ... i ara començo a buscar un altre destí estival.

Salut i encert!

PS: agrair el fet que el web de TÜV té versió en CAT: www.tuv.com/ca/spain/home.jsp

Si us plau Entra o Crear compte per unir-te a la conversa.

“...nosaltres no fem el viatge, és el viatge que ens fa a nosaltres” John Steinbeck , autocaravanista i Premi Nobel de Literatura.
Última edició: per MarceCRN.

Alemanya descartada per emissió de gasos de l'autocaravana. fa 1 any 3 setmanes #49519

Amb el tema ecològic cada cop tindrem més problemes... per una banda ja va bé (per la salut), però autocaravanes que no siguin diésel es pot dir que no existeixen (amb alguna excepció importada d'USA) i per tant per la banda de la nostra afició i les nostres vacances, se'ns posa cada cop pitjor...
Us escric des d'Alemanya, i suposo que per autocaravanes sense problemes d'enganxina déu ser un destí fácil de visitar, tres pobles que estic visitant repetidament per feina, tres pobles que tenen àrea, i ben situada al costat d'un parc o del bosc...

Si us plau Entra o Crear compte per unir-te a la conversa.

Re:Alemanya descartada per emissió de gasos de l'autocaravana. fa 1 any 3 setmanes #49520

Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk

Si us plau Entra o Crear compte per unir-te a la conversa.

Re:Alemanya descartada per emissió de gasos de l'autocaravana. fa 1 any 3 setmanes #49521

Apuesta es la pàgina de T.U.V on indica les diferentes pegatines


Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk

Si us plau Entra o Crear compte per unir-te a la conversa.

Re:Alemanya descartada per emissió de gasos de l'autocaravana. fa 1 any 3 setmanes #49523


Jo vaig estar aquí i cuan no hi havia pegatinas queda fora de la protecció i te molt bon enllaç amb el centre 1/4 d'hora de tren.
Jo no eliminaria alemanya es preciós lo que si que et portarà es molta mes planificació
Salutacions


Enviat des de el mòbil

Si us plau Entra o Crear compte per unir-te a la conversa.

Alemanya descartada per emissió de gasos de l'autocaravana. fa 1 any 3 setmanes #49525

Hola, Marce,

La nostra auto és del 2005, tot i que fabricada al 2004. Euro 3. Enganxina groga.

Aquests Nadals vam anar a mercats nadalencs i ens vam ficar involuntàriament a una carretera restringida a enganxina verda, però ja hi érem.
Ara que ho penso, potser també ens vam ficar a més llocs restringits, no anàvem conscients del tema.

D'una banda sembla que les emissions de gasos són el que "mataran" les nostres autos prematurament, però tant a Londres com a Alemanya es permet la circulació a vehicles dotats de filtre de partícules, el que segurament serà una alternativa per a molts de nosaltres. Així per sobre crec que el seu preu deu rondar els 1.000 €, una senyora inversió, però a tenir en compte segons com vagi evolucionant tot plegat.

Tot i que d'aquí a 4 dies (llargs, espero) segurament tot el que no sigui elèctric tindrà complicacions.

Si us plau Entra o Crear compte per unir-te a la conversa.

2005 Noruega, 2006 Finlàndia, 2007 Islàndia, 2008 i 2012 Suïssa, 2009 Irlanda, 2010 Canadà, 2011 Escòcia, 2013 Holanda, 2014 Aigües croates i cims de Dolomites, 2015 Gal.les, 2016 Àustria, 2017 Lofoten

Alemanya descartada per emissió de gasos de l'autocaravana. fa 1 any 3 setmanes #49526

Bon dia! i gràcies Carlos i Eva,

jo, abans de fer el tràmits, tenia un coneixement superficial del tema alemany pel que fa a la certificació segons emissió de gasos. I de fet ja havia localitzat un càmping/àrea autocaravanes a les rodalies de Berlín que s'anuncia com això: ideal per als visitants de Berlin no certificats pel tema gasos :-D ; crec que és el que tu apuntes, Carlos.

La resposta de TÜV ha estat força clara, transcric: " Los vehículos de gasóleo anteriores al 2006 les corresponde la pegatina medioambiental amarilla. Con ella ya no puede entrar en ninguna ciudad, en principio no sirven para nada y ya no se expiden " ...

Estic pensant que tal vegada, per sortir de dubtes i abans de descartar Alemanya, traslladaré la consulta al consolat alemany de Barcelona, vull dir si és cert que no puc entrar en ciutat; o si tenen un llistat de ciutats no permeses als grocs. De totes maneres començo a pensar en Dinamarca.

I sí, Eva, jo ja començo a fer-me a la idea que la propera autocaravana la comprarem híbrida o elèctrica. Afegir que la meva autocaravana és del 2004 encara que, malauradament no ha arribat als 100.000 Km !!!!, vull dir que a nivell mecànic es podria dir que és seminova , tractant-se d'una fiat ducato.

Salut i encert!

PS: Reflexió paral·lela. Sempre he escoltat/vist que Alemanya ha estat un subministrador habitual de vehicles i camper/autocaravanes de segona mà... que aquesta oferta de vehicles no estigui motivada per la pressió normativa del tema gasos, que incentiva la venda de vehicles grocs a mercats no tant exigents...per ara.

Si us plau Entra o Crear compte per unir-te a la conversa.

“...nosaltres no fem el viatge, és el viatge que ens fa a nosaltres” John Steinbeck , autocaravanista i Premi Nobel de Literatura.
Última edició: per MarceCRN.

Alemanya descartada per emissió de gasos de l'autocaravana. fa 1 any 3 setmanes #49527

 • nouespai
 • Avatar de nouespai
 • Desconnectat
 • Professional
 • Professional
 • Quin luxe seria tenir més temps lliure....
 • Missatges: 1727
 • Gràcies rebudes: 33
Doncs és un tema important per anar seguint...
La nostre és del 2006 i no té ni 60.000 qms.!!!

Si us plau Entra o Crear compte per unir-te a la conversa.

Quin luxe seria tenir més temps lliure...

Alemanya descartada per emissió de gasos de l'autocaravana. fa 1 any 3 setmanes #49531

Efectivament és un tema important.
La nostra és del juliol del 2006, per tant per menys de tres mesos no li correspon l'enganxina verda. De tota manera, encara que ja ha superat els 100.000, espero que duri suficients anys.
Jo no eliminaria Alemanya per aquest tema ni molt menys. Cal, però, planificar i estar a l'aguait dels límits de les zones restringides. Hi ha la informació a la xarxa per identificar les ciutats que tenen el centre restringit ( que no son totes ), els límits de la seva zona restringida i està senyalitzat quan t'hi acostes.
L'any passat varem pernoctar a Hamburg i l'àrea està fora del límit, i l'any anterior a Múnic també varem pernoctar a un aparcament fora del límit i amb boca de metro a 5 o 6 estacions del centre. Passant per Heidelberg, hi voliem fer una visita ràpida, i si que vam girar cua quan vam veure el senyal d'inici de la zona ambiental.

Joan Vives.

Si us plau Entra o Crear compte per unir-te a la conversa.

Alemanya descartada per emissió de gasos de l'autocaravana. fa 1 any 3 setmanes #49532

Hola! No sóc l'Enric, sóc la seva dona, la Núria. M'he provat de fer un compte propi però no hi ha manera, no em deixa entrar ni esborrant les cookies, així que faré servir aquest amb el vostre (i el seu) permís!

Nosaltres a Alemanya hi vam estar l'estiu passat. Estàvem totalment a la inòpia del tema, i per tant vam anar per allà on ens va semblar, alegrement. Quins pardillos! Per sort, per sistema mai entrem a les ciutats, i suposo que per això ni ens vam assabentar que hi havia zones verdes. Des de totes les àrees on vam estar ens va ser molt fàcil arribar al centre ciutat en bicicleta. També vam creuar Holanda, on ara he vist que també hi ha zones verdes, i vam estar ben tranquils. Fins i tot vam estar a Londres: allà, com que ja anàvem previnguts, vam trobar un càmping fora de la LEZ.

Suposo que tot plegat és inevitable si volem que els nostres rebesnéts puguin respirar, en el futur. I gràcies al aquest fil anirem una mica més atents quan viatgem!! Això sí, esperem que no arribi la prohibició total, oi? Carreteres, autopistes, accessos a les ciutats...

De fet, nosaltres fa 4 anys que viatgem en autocaravana i el principal inconvenient que hi hem trobat és que, quan vas a ciutats, quedes una mica lluny del centre. Toca bici, autobús, tramvia...i paciència.

El que veig més empipador de tot això és a anar amb por de trepitjar terra prohibida. Està ben indicat? Com pot ser que rondéssim per Colònia, Heidelberg, Ulm, i no ens adonéssim de res?

I, per cert, relatiu a anar pel món incorrent en il·legalitats sense adonar-se'n, si penseu anar a Anglaterra atenció amb el peatge de Datrford Crossing. Encetaré un altre tema per explicar-vos el que ens va passar.

Bye

Si us plau Entra o Crear compte per unir-te a la conversa.


La Caseta Sobre Rodes, el nostre blog de sortides i viatges:
casetasobrerodes.blogspot.com

Alemanya descartada per emissió de gasos de l'autocaravana. fa 1 any 3 setmanes #49535

Benvinguda, Núria! :)

Si us plau Entra o Crear compte per unir-te a la conversa.

Alemanya descartada per emissió de gasos de l'autocaravana. fa 1 any 3 setmanes #49536

Núria, benvinguda a TotCàmping.
Pel que fa a Alemanya normalment està indicat a les sortides de les autopistes que menen a ciutats que tenen el centre restringit i a les avingudes abans d'entrar a la zona. El que passa és que a vegades quasi no tens opció de donar mitja volta.
Per això és important anar previament informat.
Hi ha un senyal amb la corona vermella de prohibició amb la indicació " Umwelt ZONE "

Joan Vives.

Si us plau Entra o Crear compte per unir-te a la conversa.

Alemanya descartada per emissió de gasos de l'autocaravana. fa 1 any 2 setmanes #49541

Bon dia i gràcies per les vostres aportacions,
jo he fet una consulta al consolat alemany a veure què em diuen encara que ja m'he fet d'una guia de Dinamarca com a pla B:Quan sàpiga alguna cosa us ho dic.
Salut i encert!

Si us plau Entra o Crear compte per unir-te a la conversa.

“...nosaltres no fem el viatge, és el viatge que ens fa a nosaltres” John Steinbeck , autocaravanista i Premi Nobel de Literatura.

Alemanya descartada per emissió de gasos de l'autocaravana. fa 10 mesos 1 setmana #49584

Bones ,
al final, sembla ser que no em quedarà més remei que anar a Alemanya aquest estiu :-D :-D :-D ( i toco fusta).
Al final, malgrat l'assessorament de les entitats acreditadores alemanyes amb seu a CAT, he aconseguit l'enganxina que cataloga l'autocaravana com a vehicle 3 .He hagut d'interlocutar directament amb l'administració alemanya i ep! per un preu 2-3 vegades més barat. A veure si tinc un moment, recupero links i us dono detalls. És fàcil i ràpid.

Salut i encert!

Si us plau Entra o Crear compte per unir-te a la conversa.

“...nosaltres no fem el viatge, és el viatge que ens fa a nosaltres” John Steinbeck , autocaravanista i Premi Nobel de Literatura.
Última edició: per MarceCRN.

Alemanya descartada per emissió de gasos de l'autocaravana. fa 5 mesos 1 setmana #49700

Bona nit,

Alemanya es un destí que tenim al cap, em podríes fer una petita d'explicació de com aconseguir l'adhesiu?

Gràcies.

Si us plau Entra o Crear compte per unir-te a la conversa.

Alemanya descartada per emissió de gasos de l'autocaravana. fa 3 mesos 4 setmanes #49917

Hola Xavi, i et demano perdó per la meva resposta tan lenta...ho sento. Arreplego la info i te la passo. És més fàcil i barat del que sembla.
Salut i encert i fins ara!
El següent(s) usuari(s) van donar les gràcies: vinya, XaviF

Si us plau Entra o Crear compte per unir-te a la conversa.

“...nosaltres no fem el viatge, és el viatge que ens fa a nosaltres” John Steinbeck , autocaravanista i Premi Nobel de Literatura.

Alemanya descartada per emissió de gasos de l'autocaravana. fa 3 mesos 4 setmanes #49921

No pateixis, fins a l'estiu encara tenim temps de sobra.

Gràcies i Bon any per a tots.

Si us plau Entra o Crear compte per unir-te a la conversa.

Alemanya descartada per emissió de gasos de l'autocaravana. fa 3 mesos 2 setmanes #50031

Bon dia XaviF i resta fòrum!
Bé, ja ho tinc! m'ha costat recuperar la info i he hagut de fer una mica d'arqueologia d'arxius i paperassa, però ja ho tinc. Anem per feina!:- web institucional alemanya on expliquen el tema etiqueta pels cotxes segons emissió de gasos. Està en diversos idiomes, anoto la CAST:
www.bmub.bund.de/themen/luft-laerm-verkehr/luftreinhaltung/u...d-beachten-spanisch/

- web institucional berlinesa on demanar l'etiqueta del teu cotxe: cal omplir formulari digital, afegir info del vehicle i pagar 6€ . Anoto versió en ANG:
www.berlin.de/labo/mobilitaet/kfz-zulassung/feinstaubplakette/shop.86595.en.php

Salut i encert! i espero que ajudi.
PS: estic pensant que, veient la pinta que té el dia, igual penjo una entrada al bloc, sobre el tema...ja veurerm.
El següent(s) usuari(s) van donar les gràcies: Xavi_ZixxeR, vinya

Si us plau Entra o Crear compte per unir-te a la conversa.

“...nosaltres no fem el viatge, és el viatge que ens fa a nosaltres” John Steinbeck , autocaravanista i Premi Nobel de Literatura.
Última edició: per MarceCRN.

Alemanya descartada per emissió de gasos de l'autocaravana. fa 3 mesos 2 setmanes #50035

Moltes gràcies per l’informació.

A casa estem debatent entre Eslovènia, Holanda i Bèlgica ,o Selva Negra.

A mi em tira Eslovènia, però ja veurem.

Si us plau Entra o Crear compte per unir-te a la conversa.

Alemanya descartada per emissió de gasos de l'autocaravana. fa 3 mesos 2 setmanes #50104

La nostre tambe es del 2005 i si amb un filtre de particulas podem solucionar el tema, perfecta encara que siguim 1000 euros.
Salutacions

Si us plau Entra o Crear compte per unir-te a la conversa.

 • Pàgina:
 • 1
 • 2

Aniversaris

EvaV (26.04), masi en 4 dies (30.04), cargoler en 10 dies (06.05), Tiramillas en 13 dies (09.05), Pau en 17 dies (13.05), Neus en 21 dies (17.05), webmestre en 21 dies (17.05), Mariona en 23 dies (19.05), CLANMAYO en 31 dies (27.05), matrix en 31 dies (27.05)

Alguns viatges

 • Vimbodí, Vallbona de les Monges i Verdú +

  Si ens haguéssim de guanyar la vida organitzant viatges en autocaravana, ens moriríem de gana. Aquesta setmana teníem plans per anar cap al nord i hem anat cap el sud. Llegir més
 • Port Aventura +

  Aquest cop l’indret de la sortida l’han triat els nens. A Cauterets en una d’aquelles tertúlies que ells tenen a les nits, mentre nosaltres fem el ressopó, varen decidir i Llegir més
 • Descobrint la ruta dels càtars +

  A plom sobre el penya-segat i amb una vertiginosa verticalitat es van alçar dues sòlides muralles reforçades per unes torres obertes cap a les gorges. Al llarg corre un camí Llegir més
 • Via Verda per la Terra Alta i Baix Ebre +

  Un cap de setmana de tres dies fent bici per la Via Verda de la comarca de la Terra Alta i el Baix Ebre. El projecte de construcció del ferrocarril Llegir més
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25

El butlletí

Usem galetes per facilitar la navegació.

Clicant, acceptes l'ús. Llegir més

Tanca

Desitgem informar-te que la nostra pàgina web utilitza cookies per analitzar la navegació dels usuaris.

Les cookies (galetes) són fragments d'informació que els servidors web emmagatzemen per recopilar i recordar dades d'interès sobre els seus visitants i els seus hàbits de navegació. No són virus, ni arxius espia ni tenen la finalitat de generar correu brossa. S'instal·len a l'equip des del qual accedeixes a la nostra web amb les finalitats que es descriuen a continuació:

Les cookies són uns arxius que s'instal·len a l'equip des del qual accedeixes a la nostra web amb les finalitats que es descriuen:

L'aplicació que utilitzem per obtenir i analitzar la informació de la navegació és: GoogleAnalytics: http://www.google.com/analytics i http://www.google.es/intl/es/analytics/privacyoverview.html

Aquesta aplicació ha estat desenvolupada per Google, que ens presta el servei d'anàlisi de l'audiència de la nostra pàgina. Aquesta empresa pot utilitzar aquestes dades per millorar els seus propis serveis i per oferir serveis a altres empreses.

Amb aquesta eina no obtenim dades dels noms o cognoms dels usuaris ni de l'adreça postal des d'on es connecten. La informació que obté està relacionada amb el nombre de pàgines visites, l'idioma, xarxa social en la qual es publiquen les nostres notícies, la ciutat a la qual està assignada l'adreça IP des de la qual accedeixen els usuaris, el nombre d'usuaris que ens visiten, la freqüència i reincidència de les visites, el temps de visita, el navegador que fan servir, el sistema operatiu, el tipus de terminal des del qual es realitza la visita, etc.

Aquesta informació la fem servir per millorar la nostra pàgina, detectar noves necessitats i valorar les millores a introduir amb la finalitat de prestar un millor servei als usuaris que ens visiten.

Per permetre, conèixer, bloquejar o eliminar les cookies instal·lades en el teu equip pots fer-ho mitjançant la configuració de les opcions del navegador del teu ordinador.

Actualment pots trobar informació sobre com fer-ho en el cas que facis servir com a navegador:

Firefox: http://support.mozilla.org/es/products/firefox/cookies
Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=es&answer=95647
Explorer: http://windows.microsoft.com/es-es/windows7/how-to-manage-cookies-in-internet-explorer-9
Safari: http://support.apple.com/kb/ph5042
Opera: http://help.opera.com/Windows/11.50/es-ES/cookies.html